Hozzávalók:
Joghurt mártás:
Elkészítése:
Kezdjük a joghurt elkészítésével. Ehhez nincs egyéb dolgunk, mint a hozzávalókat egy szószos tálban alaposan összekeverni, letakarni folpack-kal, és a hűtőbe rakni a tálalásig.
A palacsintához a cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú részén, és sózzuk be. Takarjuk le, és hagyjuk magára kb. 30 percet. Ezután alaposan nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
Tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a fűszereket. Ezután mehetnek bele a tojások, majd keverjük homogénre. Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a liszteket és a sütőport, majd ezzel is vegyítsük össze. Legvégül keverjük hozzá a kis pohárnyi joghurtot is. A hagyományos palacsintánál jóval sűrűbb állagot kapunk, de így a jó. Én ilyenkor javaslok még 20 perc pihentetést a tésztánk, ezután kezdjük meg a palacsinták kisütését.
Ehhez hevítsünk egy palacsintasütőben minimális mennyiségű olívaolajat, és amikor elég meleg a serpenyő, kanalazzunk rá tetszés szerinti mennyiségű tésztát. Formázzunk kis korongokat, és süssük oldalanként 3-4 percet. Az elkészült palacsintákat takarjuk le alufóliával, hogy tálalásig ne hűljenek ki.
A lisztek teljes mennyiségben helyettesíthető sima finomliszttel, azaz 6 evőkanállal).
Készítsünk mellé friss vegyes salátát, és fogyasszuk egy pohár jó fehérborral!:)