Hozzávalók:
Tészta:
Paradicsom szósz:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal, és ráhalmozom a tőkehalmájat.
Ha szükséges, elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C) 3 perc alatt készre sütöm. 8 felé vágom, minden szeletet citromkarikával díszítek.
A pizza sütőben is elkészíthető a legmagasabb fokozaton, 5-10 perc alatt készre sül.