Zöldséges-tojásos sült rizs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 dkg (barna) rizs (előfőzött)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 fej lilahagyma
  • 3-4 tojás
  • őrölt fehér bors
  • sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük (mivel ez kb 40-45 perc, így ezzel kell kezdeni). Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyon vékonyra felvágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk.

A wokba beleöntjük az olajat és felhevítjük. Hozzáadjuk a hagymát és kevergetve 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát és a paszternákot és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Hozzáadjuka zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez) és pár perc alatt puhára pároljuk.

A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst és óvatosan összeforgatjuk.

Közepébe egy mélyedést csinálunk és az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük.

Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon.

Azonnal, még melegen tálaljuk. Ízlés szerint tálalás előtt még reszelt sajttal megszórhatjuk.