Csokis mogyorótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 tojás
  • 16 ek cukor
  • 16 ek darált mogyoró
  • 2 csomag sütőpor
  • 6 ek liszt
  • 900 g tejföl
  • 300 g porcukor
  • 300 g darált keksz
  • 100 g pörkölt, darált mogyoró
  • 5 dl habtejszín (ha sima habtejszínt használunk, akkor 2 cs. habfixálóra is szükségünk lesz)

Elkészítése:

A 16 tojásfehérjét kemény habbá verjük  8 ek cukorral, a tojások sárgáját kihabosítjuk a maradék 8 ek cukorral. A sárgájához hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet és a sütőport, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Az így kapott masszából 4 lapot sütünk előmelegített sütőben, 200 fokon.

A krémhez összekeverjük a tejfölt és a porcukrot, majd hozzáadjuk a darált kekszet és a mogyorót.
A habtejszínt kemény habbá verjük (sima habtejszín esetén használjunk habfixálót, hogy ne essen össze).

Torta összeállítása:

Az első lapra krémet teszünk, arra tejszínhabot, majd rátesszük a második lapot, és a sorrendet így folytatjuk tovább.

Ízlés szerint díszítjük .

Tipp:

A kisült lapokat (ha szeretnénk) meglocsolhatjuk kakaós tejjel is összeállítás előtt. Ez esetben 3 dl-re lesz szükségünk.

Vagy minden egyes lapot bevonhatunk csokimázzal (100 g/lap), amit 1 evőkanál olajjal felolvasztunk.