Kókuszkrémes rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő
  • 0,5 citrom leve
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk sütőpor
  • 3-4 ek kakaó

Krém:

  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • édesítőszer
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése:

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, néhány csepp édesítőszert, és kemény habbá verjük.

Beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, majd így is jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. (Egy vékony tésztaréteget fogunk kapni.)

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját. (Én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposan kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.)

Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük. (Én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem.) Végül pedig a közben elkészített krémmel kívül-belül megkenjük.

Krém készítése:

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverjük. (Ha sima habtejszínt használunk, habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém. Növényi alapú cukrászhabok esetében ez elhagyható.)

A tésztát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.

Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.