Zöldséges fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • olívaolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát és a gombát apróra felvágjuk.

Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd megpároljuk a hagymát. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

Szintén egy pici olajat öntünk a serpenyőbe, majd beletesszük az apróra vágott gombát és addig pároljuk, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedjük és kihűtjük.

A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy tálba tesszük a húst és hozzáadjuk a kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót és a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd jól összegyúrjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük kevés olajjal.

Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük, végül pedig a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük. Minden gombóc tetejét megspricceljük egy kevés olajjal.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon szép pirosra sütjük (sütés közben egyszer átfordítjuk a fasírtokat).