Sütőtökös-banános muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg búzaliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 1 érett banán
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • mézes-fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg aszalt áfonya

Elkészítése:

Egy tálba keverjük össze a kétféle lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal és mézes-fűszerkeverékkel.

Egy másik tálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele az olajat is.

A teljesen kihűlt sütőtökpürét és a banánt villával alaposan nyomkodjuk össze.

A száraz keverékbe öntsük bele az aszalt áfonyát, és keverjük össze. Ezután kanalazzuk hozzá a pépesített sütőtököt és a banánt, majd fakanállal keverjük kissé össze.

Végül öntsük bele a cukros-tojásos keveréket, fakanállal keverjük alaposan össze, majd a muffin formákba kanalazzuk bele a masszát. (Amennyiben nem szilikonos a muffin forma, akkor béleljük ki papírral mielőtt belekanalazzuk a masszát.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a muffinokat a formában, majd szedjük ki egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A mázhoz keverjünk össze 4-5 ek porcukrot egy kevés citromlével, hogy éppen csak folyós legyen, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt muffinok tetejére.

Várjuk meg, ameddig a máz kicsit megszilárdul a muffinok tetején, majd tálaljuk.