Málnás-szedres torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 doboz habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl málnás joghurt
  • kb. 15 szem málna
  • kb. 20-25 szem szeder
  • 1 dl víz
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor

Elkészítése:

A leveles tésztát kinyújtom akkora nagyságúra, hogy legalább 2 tortaforma (16-18 cm) kijöjjön belőle. A kinyújtott tésztát kettévágom, 2 tepsiben kisütöm, kiszúrom belőle a 2 formát, a maradékot félreteszem.

Felverünk 1 doboz habot, amikor már majdnem kemény, hozzáöntöm a joghurtot és a málna szemeket, és tovább habosítom.

A maradék 1 doboz habot is felverem, és amikor majdnem kemény, hozzáteszem a mascarponét és robotgéppel tovább habosítom. (Ezt használtam tetején díszítésnek is.)

A szederszemeket kb. 1 dl vízzel és a 4 ek cukorral felforralom. Ha kihűlt, hozzáöntöm a krémport, és krémes állagig keverem. Ezt fellazítom a mascarponés tejszínhab felével.

A tortaformába először a leveles tésztát teszem, ráteszem a málnás krémet, megint tészta, erre a szedres krém, ennek a tetejére pedig a maradék leveles tésztát összetördelem és rászórom. Tetejét a  maradék habbal díszítem.