Hozzávalók:
Elkészítése:
A koriander magokat egy mozsárban összetörjük. A sárgarépát, a krumplit, a hagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk.
Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az összetört koriandert, és egy-két pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt krumplit és a sárgarépát. Alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot adunk hozzá, majd összeforraljuk. Ezután alacsonyabb hőfokon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Amikor a krumpli és a répa is megpuhult, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Ezután visszatesszük a tűzre, ha szükséges még utánaízesítünk, és kevergetve felforraljuk.
Melegen tálaljuk. Tálalás előtt én egy kevés színes borsot őröltem még a tetejére.