Hozzávalók:
Forgatáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kivágjuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba rakjuk, és apróra vágjuk. (A sajtreszelő nagyobb lyukán is, lereszelhetjük.)
Aprítóba rakjuk a megpucolt vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket és a petrezselymet is, és a cukkinival együtt aprítjuk, vagy reszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot, és kb. 4 maréknyi zsemlemorzsát (amennyit felvesz), hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.
Zsemlemorzsába keverjük bele a szezámmagot, és ebben hempergessük meg a golyókat, majd forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen tálaljuk.
Ha a sütés vége felé sok levet ereszt a massza, keverjünk hozzá zsemlemorzsát.