Szezámmagos cukkinigolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini (kb. 60-70 dkg)
  • 1 nagyobb hagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 2 csipet bors
  • kevés ételízesítő
  • 4 ek szezámmag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • kb. 4-5 marék zsemlemorzsa

Forgatáshoz:

  • 3-4 marék zsemlemorzsa
  • 2-3 ek szezámmag

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kivágjuk. Kisebb darabokra vágjuk, majd késes aprítóba rakjuk, és apróra vágjuk. (A sajtreszelő nagyobb lyukán is, lereszelhetjük.)

Aprítóba rakjuk a megpucolt vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket és a petrezselymet is, és a cukkinival együtt aprítjuk, vagy reszeljük.

Hozzáadjuk a tojást, az ételízesítőt, a sót, a borsot, a szezámmagot, és kb. 4 maréknyi zsemlemorzsát (amennyit felvesz), hogy jól összeálljon.

Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.

Zsemlemorzsába keverjük bele a szezámmagot, és ebben hempergessük meg a golyókat, majd forró olajban közepes lángon világosbarnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha a sütés vége felé sok levet ereszt a massza, keverjünk hozzá zsemlemorzsát.