Hozzávalók:
Elkészítése:
A medvehagymát vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
Négy tojást főzzünk keményre, majd szintén vágjuk fel apróra, és tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután apránként öntsük hozzá a tejet, és minden alkalommal keverjük simára, közben pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd szintén mindegyikkel keverjük simára. Végül keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot is, majd amikor már teljesen sima masszát kaptunk, vegyük le a tűzről.
A masszához ezután keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, az apróra vágott főtt tojást, és a zsemlemorzsát.
Egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Öntsük bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét zsemlemorzsával, és ízlés szerint reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-40 perc alatt süssük szép pirosra. (Én légkeveréssel, 160 fokon 30 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.