Hozzávalók:
Krémhez:
Elkészítése:
Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Ezután villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. (Ha nem előnyújtott a leveles tésztánk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 180 fokon, 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen. (Ha sütés közben mégis felpúposodna a közepén a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.)
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a rum aromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is.
Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos-tejhez.
A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.
A ribizliszemeket mossuk meg. és csepegtessük alaposan le. Ezután néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel és mandulaforgáccsal, majd így kínáljuk.