Hozzávalók:
Elkészítése:
Amíg a fagyos leveles tészta kienged, az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, beáztatjuk cukros vízbe. Fél óra múlva leszűrjük, citromlével fahéjjal, szegfűszeggel elkeverjük.
A leveles tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 5 mm vékonyra. 7-8 cm átmérőjű kiszúróval 12 db kört vágunk, és még 12 db kört egy 5-6 cm átmérőjű kiszúróval.
A nagyobb körlapokkal kibéleljük a muffin formákat, egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban
az ízesített, megpuhított aszalt gyümölcsöket. Befedjük a kisebb lapokkal, amiket körben kissé összenyomogatunk az alsó lapokkal.
180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral meghintjük.
Meglazítjuk a formában, majd óvatosan kiemeljük, tálcára rakosgatva kínáljuk.
A kisült kosarak különösen forró, a benne lévő gyümölcs miatt, ezért óvatosan emeljük ki a formából.