Aszalt gyümölcsös süti muffin formában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 ek cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 tk citromlé
  • csipet fahéj szegfűszeg
  • porcukor a szóráshoz
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítése:

Amíg a fagyos leveles tészta kienged, az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, beáztatjuk cukros vízbe. Fél óra múlva leszűrjük, citromlével fahéjjal, szegfűszeggel elkeverjük.

A leveles tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 5 mm vékonyra.  7-8 cm átmérőjű kiszúróval 12 db kört vágunk, és még 12 db kört egy 5-6 cm átmérőjű kiszúróval.

A nagyobb körlapokkal kibéleljük a muffin formákat, egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban
az ízesített, megpuhított aszalt gyümölcsöket. Befedjük a kisebb lapokkal, amiket körben kissé összenyomogatunk az alsó lapokkal.

180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral meghintjük.

Meglazítjuk a formában, majd óvatosan kiemeljük, tálcára rakosgatva kínáljuk.

Tipp:

A kisült kosarak különösen forró, a benne lévő gyümölcs miatt, ezért óvatosan emeljük ki a formából.