Zelleres krumplisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej zellergumó
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet
  • 2 ek só
  • 1 kk őrölt fehér bors

Elkészítése:

A krumplit egészben megfőzöm, majd meghámozom.
A vöröshagymát meghámozom, és félfőre vágom.
A zellert megtisztítom, félbevágom, majd 1-2 mm vastagságúra szeletelem.

A cukorból, az ecetből és a sóból és vízből kb. 2 liter salátalevet készítek, amibe beleteszem a felszeletelt zellert, és addig forralom, amíg a zeller puha lesz. (A salátalében lévő cukor, ecet és só mennyiségét mindenki saját ízlésére bízom.)

Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a cukorral és ecettel kellemesen pikáns saláta levet készítek, majd megsózom, és ezután forralom. Lehet erőteljesebben ízesíteni, mert a krumpli beszedi és kisimítja az ízeket.

A krumplit karikára vágom, és a felét lerakom egy tálba. Megsózom, majd rárakom a felszeletelt hagymát. Ezt a réteget is megsózom. Ezután a maradék krumplit rakom rá, sózom, majd az egészet felöntöm a felforralt salátalével.

A tetején elrendezem a zellerszeleteket, meghintem fehér borssal.

Tipp:

Az egészet előző napon érdemes elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Hűvös helyen több napig eltartható.