Mézes-fokhagymás sertés apróhús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 kk só
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal, a frissen őrölt borssal, a kakukkfűvel és egy pici sóval összekeverem.

Beleforgatom a vékony csíkokra vágott húst, és 10 percig állni hagyom pácolódni, majd forró serpenyőben 10 perc alatt puhára sütöm.

Salátával tálalom.