Hozzávalók:
Elkészítése:
A pontyfiléket beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át, a bőrét ne, így a szeletek egyben maradnak.
Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet. Ezt addig folytatom, míg végig nem érek az egész halon. A szeleteket besózom, és felhasználásig hűtőbe teszem.
A halfejeket és farokrészeket 2 liter vízben felteszem főni, beleteszem a félfőre vágott vöröshagymát, a csilipaprikát, a sót, és egy órán keresztül lassú tűzön főzöm. Ha megfőtt, a fejek és a farokrészek csontjait kidobom, és a lefőtt húst és hagymát a lével együtt átpasszírozom.
A leszűrt lét egy másik fazékba rakom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem az előkészített halszeleteket, halbelsőséget, az elfőtt víz mennyiséget pótolom. Lassan, a forrástól számítva még kb. tíz percig főzöm, amíg a halszeletek megpuhulnak.
Forrón tálalom, friss kenyeret kínálok mellé.