Sajtos, medvehagymás gombával töltött karajszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyem zöld
  • 2-3 levél medvehagyma /a fagyasztóból/

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A vöröshagymát, petrezselymet és a medvehagymát apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük.

A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Hozzáadjuk a petrezselymet és a medvehagymát.

Még melegen belekeverjük a reszelt sajtot. A sajt megolvad és összefogja a töltelékünket.

A karajszeletek egyik oldalára teszünk a töltelékből, majd ráhajtjuk a hús másik felét.

A szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Zöldséges rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!