Túrós-meggyes kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 8 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • rum aroma
  • 0,5 kg túró
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 dl habtejszín
  • 0,5 csomag babapiskóta
  • 1 dl meggylé
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • csokidara

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. A sárgájához szitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A tésztát 2 részre osztjuk, és nagyméretű  tepsibe terítve 2 részletben megsütjük 180 fokon, tűpróbáig.

Krém készítése:

A meggybefőtthöz öntjük a rumaromát, és lehetőség szerint egész éjszaka állni hagyjuk. A túrót kikeverjük ízlés szerint (3-5 kanál) porcukorral, a vaníliás cukorral és a 2 citrom reszelt héjával.

3 dl tejszínt felverünk kemény habbá, majd a túróhoz vegyítjük. A meggyet leszűrjük, és a túrós krémhez keverjük. Fél csomag babapiskótát összetörünk, és belerakjuk a krémbe.

1 dl leszűrt meggylében felforralunk egy zacskó étkezési zselatint, és ezt is a túrós töltelékbe keverjük.

Megtöltjük a piskótalapokat a túrós krémmel, majd a tetejére olvasztott csokit teszünk, és megszórjuk csokidarával.