Polgármester szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
46 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Sárga piskóta:

  • 10 tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 15 ek meleg víz
  • 35 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Középső tésztaréteg:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 10 dkg reszelt csoki
  • 10 dkg zselécukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

Sárga piskóta készítése:

A tojássárgákat a porcukorral és a meleg vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. A tésztát megfelezzük, és 2 lapot sütünk egyenként, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig.

Középső tésztalap készítése:

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a reszelt csokit, a zselécukrot, darált diót, majd 25 dkg lisztet. Közepes méretű tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A tejet a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt vaníliás pudinggal jól összekeverjük.

Összeállítás:

1 sárga lapot megkenünk a krém felével, erre ráhelyezzük a habos-diós tésztalapot, rákenjük a krém másik felét, és lefedjük a másik sárga piskótával. Tetejét csokimázzal fedjük be, melyhez az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.