Hozzávalók:
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsommal, és ráhalmozom a feldarabolt sonka- és gombaszeleteket, az olívabogyót és a csemege kukoricát. Ha szükséges, elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.