Majorannás csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek majoránna
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A vöröshagymát kockára vágom, és a zsíron megdinsztelem. A csirkeszárnyakat megtisztítom, és három részre vágom.

Ezután ráteszem a hagymára, sózom, megszórom majoránnával, rávágom a fokhagymát, felöntöm a borral, és fedővel lefedve 15 perc alatt, készre párolom.

Főtt, vagy sült krumplival tálalom, de kiváló feltét bármilyen főzelékre is.