Tartármártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 dl majonéz (házi)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 ek mustár
  • 1 ek porcukor
  • 1 tk Worcester szósz (elhagyható)
  • 0,5 citrom leve
  • 1 kk őrölt fehérbors

Elkészítése:

A hozzávalókat elkeverem, ízlés szerint sózom és ízesíthetem cukorral, citromlével, borssal vagy mustárral.

Végszükség esetén bolti majonézzel is elkészíthető, de érdemes rászánni az időt a majonéz elkészítésére is, mert zongorázni lehet a különbséget. Nem beszélve a nem kívánatos adalékokról.

Tipp:

A majonéz a tartár mártás alapja. Számos hidegkonyhai készítmény, saláta elengedhetetlen alkotórésze a majonéz és a tartár mártás, de a rántott hal is elképzelhetetlen nélküle.