Sárgadinnye nyárs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 15 dkg füstölt erdei sonka
  • 1 piros húsú paprika
  • saláta

Elkészítése:

A dinnyét jól lehűtjük, majd félbevágjuk, magjait kivájjuk. Az egyik fél aljáról levágunk 1 vékony szeletkét, hogy ne billegjen majd a tálon.

A másikból kiszedjük a magokat, majd megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A sonkaszeleteket kettévágjuk, és lazán feltekerjük.

3 dinnyekockát és 3 sonkatekercset felváltva pálcikára fűzünk, aljára és a tetejére 1-1 paprikadarabot tűzünk, és beleszúrjuk őket a félbevágott dinnye húsába. A nyársak közé dugdossuk a salátaleveleket.