Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) megsütjük, majd kihűtjük és két lapra vágjuk.
A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal.
A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára és a tetejére is. A megmaradt krémmel díszitjük, esetleg csokiból dekorációt készítünk.
Én kétfelé vettem a tésztát és az egyikbe kevertem csak kakaóport, így rétegeztema tortát, azért kétszínű a szeletet ábrázoló kép.