Erdei Tündérek Tortája

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
26 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

32 cm-es formához

Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 bögre liszt
  • 2 bögre joghurt
  • 2 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 üveg vanília aroma vagy 1 csomag bourbon vanília
  • 1 bögre olaj

Tündér krém:

  • 1 kg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
  • 2 dl tej
  • 2 csomag lapzselatin
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180°C-ra és egy 32 cm-es tortaformát kiolajozok és lisztezek.
Vigyázat! Azért kell ekkora, mert a tészta nagyon megnő, magas lesz, és ebből nem fog kibuggyanni! Az anyaghányadom egy 32 cm-es formához van igazítva, nyugodtan lehet felezni.

Fakanállal minden hozzávalót homogénné keverek. Beleöntöm a formába, és körülbelül 40 percig sütöm 160-170°C-on, 40 percnél ellenőrzöm tűpróbával, de nem tesz neki rosszat plusz 10 perc, mivel elég nedves tészta. Sütőben hagyjuk kihűlni.

Eközben felteszem a gyümölcsöket fagyosan egy fazékban a cukorral és a tejjel kiolvadni, kicsit felforralom, de kevergetés közben nem szabad összetörni a szemeket! Ha túl édes, nyugodtan lehet enyhíteni citromlével és sóval. Miközben melegszik a gyümölcs, hideg vízbe áztatom a lapzselatint, ahogy a csomagolásán fel van tüntetve, majd a gyümölcsraguba keverem, a kikevert pudingporral együtt, összeforralom, majd vízfürdőben kihűtöm.

A habot felverem a fixálókkal kézi mixerrel, majd szilikon spatulával kanalanként hozzákeverem a kemény habhoz a hideg gyümölcsragut. A krémnek és a habnak is jó keménynek kell lenni, itt is figyelek, hogy ne törjem össze túlságosan a gyümölcsöket.

Majd a 4-5 vagy akár 6 rétegre osztott tortát megkenem a krémmel, egymásra helyezem a rétegeket, a maradék krémmel körbekenem, a tetejét is, szépen elsimítom, és ha maradt ki gyümölcs, szórok a tetejére is.

Tipp:

A mennyiség csökkenthető a tortaforma méretével együtt.