Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst 3 dl vízzel és a leveskockával megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágva az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, apróra vágott paprikát, és a hús fehéredéséig összesütjük.
A gömbcukkinik tetejét levágjuk, belsejét tálba kaparjuk. A paradicsomokat is félbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zöldség belsőket a rizzsel és a hússal összeforgatjuk, ha szükséges tovább ízesítjük.
Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beletesszük a cukkiniket, amiket megtöltünk az összekevert töltelékkel. A maradék tölteléket körben mellé kanalazzuk. A töltött cukkinik tetejére tegyünk 1-1 fél paradicsomot, a többi felet köré, a rizses-zöldséges húságyra.
A tojásokat habosra felverjük a kukoricaliszttel, egyenletesen belecsorgatjuk a a tálba. Sütőbe toljuk, közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük.
Ez egy tejmentes változat. Lehet tojás helyett 1 kis doboz tejföllel leönteni, reszelt sajttal megszórni.
Köret nem szükséges, de kiadósabb, ha hasábburgonyát sütünk hozzá.