Fehér csokis-málnás sajttorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg babapiskóta, vagy durvára tört keksz
  • 1 habfixáló, vagy expressz zselatin fix
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg málna
  • 1 zacskó vaníliás cukor
    + málna a díszítéshez, esetleg málnadzsem

Elkészítése:

Vízgőz felett megolvasztjuk a apróra tördelt fehér csokit és a vajat. A babapiskótát apróra tördeljük, és a langyosra hűtött fehér csokival összeforgatjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a keveréket belesimítjuk, és hűtőbe tesszük.

A túrót krumplinyomóval áttörjük, majd a mascarponéval, a reszelt citrom héjával és levével, porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a túrós krémbe. A krém felét ráöntjük az alapra, megszórjuk a megtisztított málnával, és a maradék krémet is rákenjük. Tegyük hűtőbe 4 órára.

Óvatosan vegyük ki a formából, és szedjük le róla sütőpapírt. Pár szem málnával, vagy málnadzsemmel tálaljuk.