Csokoládés körtetorta mogyoróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 85 g vaj
  • 85 g 70%-os étcsoki
  • 85 g cukor
  • 85 g pirított, majd ledarált mogyoró
  • csipet só
  • 1 ek rum v. konyak
  • 2 érett körte

Elkészítése:

A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a konyakot, majd hűlni hagyjuk. Közben papírral kibélelünk alul, majd kivajazunk egy pitetorta formát, és egy kanál kristálycukorral megszórjuk. A csokihoz adjuk a cukrot és a tojás sárgáit egyenként.
A fehérjét habbá verjük, és a mogyoróval felváltva belekeverjük a csokis masszába. A tésztát beleöntjük a formába, és a hámozott, felezett körtékkel kirakjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Én konyak híján rumot használtam, a cukornak csak a felét raktam bele, kihagytam egy tojást (véletlen), a körtét nem feleztem, hanem 1/8-adra vágtam, de senki nem panaszkodott! ;)