Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük.
Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a sót, a borsot, a pirospaprikát, a fokhagymakrémet, majd a mustárt és a mézet. Egyesével megforgatjuk benne a szeleteket. Lefedve pár órát hagyjuk pihenni a hűtőben, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Tepsibe fektetjük a tarja szeleteket, rácsorgatjuk a pácot.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve addig sütjük 200 fokon hőlégkeveréssel, míg megpuhul (nekem 75 perc volt). Majd az alufóliát eltávolítva a hőmérsékletet 180 fokra csökkentve további 10 percet pirítjuk.
Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.
Mivel vasárnap ebédre voltunk hivatalosak, ezért már szombaton elkészítettem ezt a finom fogást. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom, hisz a méz és a mustár kicsit pikánssá teszi a tarját. Habos krumplipüré körettel kínáltam, amit érdemes a sült hús szaftjával megöntözni fogyasztáskor.