Sonkával, sajttal töltött bundás karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 szelet főtt tarja
  • 8 ujjnyi darabka füstölt sajt

A panírhoz:

  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • 1 ek tejszín
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat a tejszínnel és a liszttel kikeverjük sűrű palacsintatésztává. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk 15 percig.

Közben a húst előkészítjük: a karajszeleteket fólia között kiveregetjük, sózzuk, minden szeletre tarját és sajtrudat teszünk. Szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük.

Egy tálba öntsünk lisztet, ebben forgatjuk meg a roládokat, majd mártsuk a tésztamasszába, és forró olajban szép lassan süssük meg. Szedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsorogjon róla, majd a fogpiszkálót távolítsuk el.

Ferdén szeletelve tálaljuk tetszőleges körettel.