Hozzávalók:
Elkészítése:
A halat besózzuk, szórunk rá fekete borsot, majoránnát, sült hal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágunk rá csilipaprikát. Locsolunk rá olívaolajat, facsarunk rá citromot, teszünk rá vajdarabkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
A spárgák végeit levágjuk, megpucoljuk, sós, cukros vízben előfőzzük a borsóval. A batátát megpucoljuk, kockára vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük a batátát, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után mellérakjuk a spárgákat, átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütjük.
Közben a lazacot egy serpenyőben megsütjük, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
Tálaláskor teszünk a tányérra salátaleveleket, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá balzsamecetet és salátaolajat. Mellé tesszük a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát, és zöldborsót.
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.