Diétás kakaós piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2-3 ek édesítőszer (ízlés szerint)
  • 2 ek kakaópor (cukormentes)
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgához hozzáadjuk az édesítőszert, és habverővel habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a kakaóport, és alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. Ezután a lisztmentes piskótakeveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 15-20 percig sütjük.

Még melegen tekerjük fel egy konyharuhával, és miután kihűlt töltsük meg.

Tipp:

Készíthetsz cukormentes csokipudingot, vagy vaníliás gyümölcsös pudingot. Megtöltheted cukormentes túrókrémmel is, vagy egyszerűen kend meg cukormentes eperlekvárral.

Ha nyírfacukrot használunk, édesítő helyett 5-6 evőkanállal is beletehetünk, de ezt is ízlés szerint, kóstolgassuk közben. Ne süssük túl, mert elkezdhet megrepedni a piskóta. Nagyon könnyű, szinte habos piskótát kapunk, ezert óvatosan tekerjük fel.