Halgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg hal vegyesen (kárász, keszeg, törpeharcsa, ponty)
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 3 répa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 5 kisebb burgonya
  • őrölt pirospaprika
  • 2 halászlé kocka
  • tarhonya
  • víz

Elkészítése:

A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a halászlé kockákat, és elkezdjük főzni.

Amikor a zöldségek majdnem megfőttek, a levesbe tesszük a felszeletelt halat és a tarhonyát. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük a levest. Ízlés szerint sózzuk.