Zombie brownie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Gyúrt tészta az ujjakhoz:

  • 22 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mandulaszemek (a körmökhöz)
  • piros ételfesték (esetleg lekvár)

Brownie:

  • 12 dkg finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 2 dl tej
  • 14 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj

Morzsa:

  • 1,5 dkg kakaópor
  • 3 dkg porcukor
  • 4 dkg finomliszt
  • 1/4 tk burgonyakeményítő
  • csipet só
  • 4 dkg vaj

Csokoládés öntet:

  • 7 dkg vaj
  • 1 ek kakaópor
  • 0,5 dl tej
  • 16 dkg porcukor

Elkészítése:

Az ujjakhoz kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot. Alaposan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Hengereket sodrunk, megformáljuk az ujjakat: lekvárral lekenjük az egyik végüket, a mandulaszemet belenyomjuk, az lesz a köröm, az ujjakat késsel bevagdossuk. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. (5 db ujjat kicsit behajlítva készítünk el).

A browniehoz összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet, szódabikarbónát, sót, vaníliás cukrot. A tejben feloldjuk a cukrot és kakaót, ha forrni kezd, hozzáadjuk a csokoládét és a vajat. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojást és az olajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Közepes méretű tepsibe öntjük, és 25 percig 180°C-on sütjük.

A morzsához elkeverjük a hozzávalókat, sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben 10 percig sütjük 180 °C-on.

A kisült brownie-ra helyezzük a morzsákat, és arra az ujjakat.

A csokoládéöntetet hozzávalóit lassú tűzön összefőzzük, a végén majd ezzel kínáljuk a browniet.