Hozzávalók:
Gyúrt tészta az ujjakhoz:
Brownie:
Morzsa:
Csokoládés öntet:
Elkészítése:
Az ujjakhoz kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot. Alaposan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Hengereket sodrunk, megformáljuk az ujjakat: lekvárral lekenjük az egyik végüket, a mandulaszemet belenyomjuk, az lesz a köröm, az ujjakat késsel bevagdossuk. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. (5 db ujjat kicsit behajlítva készítünk el).
A browniehoz összekeverjük a száraz alapanyagokat: lisztet, szódabikarbónát, sót, vaníliás cukrot. A tejben feloldjuk a cukrot és kakaót, ha forrni kezd, hozzáadjuk a csokoládét és a vajat. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojást és az olajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Közepes méretű tepsibe öntjük, és 25 percig 180°C-on sütjük.
A morzsához elkeverjük a hozzávalókat, sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben 10 percig sütjük 180 °C-on.
A kisült brownie-ra helyezzük a morzsákat, és arra az ujjakat.
A csokoládéöntetet hozzávalóit lassú tűzön összefőzzük, a végén majd ezzel kínáljuk a browniet.