Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, kicsit elkeverjük (nem szükséges futtatni), és a liszthez adjuk a zsírral együtt. Jól összedolgozzuk, és rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ez alatt elkészítjük a szószt. A tejfölt egy tálba kanalazzuk, és ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel.
A szalonnát kisebb darabokra vágjuk (a bőrét eltávolítjuk). A paradicsomokat vékonyra karikázzuk. A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük. Egy kerek pizza sütőformát vékonyan kikenünk vajjal, és megszórjuk liszttel.
A megkelt tésztát a formába fektetjük, és kezünkkel a széle felé nyomkodva ellapítjuk úgy, hogy a szélén kis peremet alakítunk ki.
Majd lekenjük a fokhagymás tejföllel, és befedjük a paradicsomkarikákkal. Meghintjük bőven sajttal, és rászórjuk a szalonnadarabokat.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Van úgy, hogy felmerül a nagy kérdés, hogy ugyan mit is főzzek ma. Sajnos nem mindig jön az ihlet. Most is így volt. Benéztem a hűtőbe, volt szalonna, sajt, paradicsom és még pár zöldség. Jó, döntöttem, akkor legyen pizza. Ebből az adag tésztából általában 2 vékony darabot szoktam sütni, de most egy, közepesen vastagot készítettem.
Végtelenül egyszerű, de mégis finom és laktató. Ha valaki nem használ zsírt, egész nyugodtan helyettesítheti 2-3 evőkanálnyi olívaolajjal.