Banános-szőlős torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 15 dkg margarin

Külső krém:

  • 25 dkg margarin
  • 4 ek porcukor
  • piros ételfesték

Díszítés:

  • szőlő
  • banán

Elkészítése:

A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (26-28 cm) öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre keverjük. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.

A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel, majd apróra vágott banánt és szőlőszemeket teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.

A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral.  Ebből a krémből két-három kanálnyi mennyiséget félreteszünk, és pici piros ételfestékkel megszínezzük. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát. A tetejét banánnal és szőlővel, a szélét a színezett margarinnal díszítjük.