Egyszerű ribizlis sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g vaj/margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 125 g görög joghurt (1 kis doboz)
  • 150 g ribizli

Elkészítése:

A ribizlit leszemezzük, jól átmossuk, lecsepegtetjük. (Idényen kívül ha mirelitet használunk, azt kiolvasztás nélkül szórjuk a tésztára.)

A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit, vagy formát (21*21*5 cm) vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal és meghintjük liszttel.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.

Egy másik tálban a vajat/margarint megolvasztjuk, és csomómentesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekanalazzuk a joghurtot, és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk, és bőségesen megszórjuk a ribizlivel.

180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, akkor átsült. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Végre, végre, végre érik a kedvenc gyümölcsöm, a ribizli :-) Egy nagyon egyszerű, puha sütit sütöttem az első adag gyümölcsből, ami a kertben termett. Picit savanykás a gyümölcstől, nem túl édes a tésztája, mégis könnyű kis desszert. Remek süti egy pohár kávé vagy tea társaságában.