Hozzávalók:
Elkészítése:
A ribizlit leszemezzük, jól átmossuk, lecsepegtetjük. (Idényen kívül ha mirelitet használunk, azt kiolvasztás nélkül szórjuk a tésztára.)
A sütőt előmelegítjük. Egy kisebb tepsit, vagy formát (21*21*5 cm) vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal és meghintjük liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.
Egy másik tálban a vajat/margarint megolvasztjuk, és csomómentesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekanalazzuk a joghurtot, és jól elkeverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk, és bőségesen megszórjuk a ribizlivel.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, akkor átsült. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és szeletelve kínáljuk.
Végre, végre, végre érik a kedvenc gyümölcsöm, a ribizli :-) Egy nagyon egyszerű, puha sütit sütöttem az első adag gyümölcsből, ami a kertben termett. Picit savanykás a gyümölcstől, nem túl édes a tésztája, mégis könnyű kis desszert. Remek süti egy pohár kávé vagy tea társaságában.