Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük, meghintjük sóval.
A krumplit meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, majd a lisztet fokozatosan adagolva hozzá jól összekeverjük.
Legvégül belereszeljük a sajtot. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A csirkecsíkokat megmártjuk a masszában.
Nem kell kétségbe esni, ha nem akar ráragadni. Én megforgattam benne, majd egy villával a hús alá nyúltam úgy, hogy bőségesen legyen a masszából a hús felett és alatta is, és lecsepegtetés nélkül az olajba engedtem.
A forró olajban közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Gyerekeim egyik legnagyobb kedvencét készítettem ma ebédre. Ebből a húsból nagyon sokat képesek elfogyasztani. Már a sütés megkezdésekor leülnek a kis asztalkájukhoz, és várják az első darabokat. Persze ilyenkor sűrű fújkálás közepette igyekeznek hűteni a még megfoghatatlanul forró falatokat.
A nevét onnan kapta, hogy a reszelt sajt és a krumpli a sütés során ropogós, borzas bundát alkot a szaftos csirkén.
Külön köret nem készül hozzá, csak egy kis tejfölös mártogatós, amit egy kevés házi fokhagymakrém ízesít.
A sütés alatt a várakozó nyers massza egy idő után levet ereszt. Azért, hogy később ne legyen olyan híg, szórhatunk bele még egy egész kevés lisztet.
A sütőedényben érdemes egyszerre nem túl sok húst sütni, mert szeretnek egymásba kapaszkodni az elején.