Rántott pulykacombfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulyka felsőcombfilé
  • őrölt bors
  • fokhagyma granulátum
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A filézett pulykacombot felszeleteljük, majd vigyázva kiklopfoljuk. A szeleteket egyenként sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral enyhén megszórjuk, majd egymásra fektetve, folpackkal letakarva fél óráig hagyjuk pihenni.

Ezután panírozzuk az ismert sorrend szerint: liszt, enyhén felvert tojás, zsemlemorzsa.

Forró olajban mindkét oldalán átsütjük kb. 4-4 percig annyira, hogy a megsült panír aranybarna, de nem égett színű legyen. Papírtörlőre, vagy csepegtető rácsra szedve hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.

Sült krumplival, krumplipürével, rizzsel tálalhatjuk.

Tipp:

Comb helyett készíthető pulykamellből is, de a comb sokkal szaftosabb hús!