Tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg mozzarella
  • 30 dkg koktél paradicsom
  • 20 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek zöld pesto
  • 2 marék rukkola

Elkészítése:

A tésztát (orsó, fodros nagykocka, széles metélt) forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

Nagy méretű lábasban az olajon üvegesre futtatjuk a kockára vágott bacon szeleteket. Hozzáadjuk a tésztát, a pestót, az olajbogyót, a felaprított mozzarellát, a paradicsomot, és elkeverjük.

Végül belekeverjük a kissé összevágott rukkolát, és hidegen tálaljuk.