Fusilli alla bolognese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 1 tk petrezselyem
  • 1 kk oregánó
  • 1 kk bazsalikom
  • bors
  • 30-40 dkg fusilli tészta

Elkészítése:

Először felrakjuk a vizet főni a tésztának, és a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük.

Olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. Mikor lepirítottuk a husit, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket, és jól összefőzzük. A paradicsomlé sűrűségétől függ, hogy kell-e majd még hozzá víz.

A megfőtt, leszűrt tésztát elkeverjük a készre főtt husival.

Reszelt sajttal, melegen tálaljuk.