Gesztenyés süti (sütés nélkül)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Alap:

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 30 dkg darált keksz
  • 1 ek rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 dl tej

Krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Továbbá:

  • 18 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 ek rum

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek rummal, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel összegyúrjuk. Egy tepsibe (21 x 37 cm) egyenletesen belenyomkodjuk.

A krémhez 1,2 liter tejet a 4 csomag vaníliás pudinggal és a cukorral megfőzzük. Ha kész, belekeverjük a margarint. Még melegen a krém felét rákenjük a gesztenyés alapra.

A babapiskótákat belemártjuk a 2 dl tej, 1 ek rum keverékébe, és egyenletesen elosztva a krémre rakosgatjuk, majd befedjük a maradék krémmel.

Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínhabot, és rákenem a pudingra. A tetejére csokit reszelünk, és pár órára hűtőbe tesszük.