Csokoládés granola

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 50 g kókuszolaj
  • 3 ek nyírfacukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2 ek holland kakaópor
  • 0,5 csésze mandulapehely
  • 0,5 csésze őrölt dió

Elkészítése: Egy nagyobb palacsintasütőben felolvasztjuk a kókuszolajat a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, a kakaóport, és elzárjuk alatta a gázt. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a mandulapelyhet és a darált diót. Alaposan átforgatjuk, hogy minden szem kakaómázas legyen.

Zsírpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokon kb. 20-25 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tejjel, joghurttal és mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, magokkal kínljuk.