Vienetta jégkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 2 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd egy vékony réteg csokit csurgatunk bele. Erre tesszük a hab egyharmadát. Rácsorgatunk még egy kis csokoládét, majd újra habot teszünk. Erre is csorgatunk csokit, és a végén habbal zárjuk le.

A fóliát ráhajtjuk, és betesszük a fagyasztóba legalább 3 órára. Majd kiborítjuk a formából, és lehúzzuk a fóliát róla. Felszeleteljük.

Tipp:

Van, aki tejszínhabporból készíti el, és tortabevonót tesz bele. Én kipróbáltam azt a változatot is, de nekem az nem ízlett annyira. A friss tejszínnel készített sokkal finomabb.