Párolt káposzta céklával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 cékla
  • 4 ek cukor
  • 2 ek étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek almaecet
  • 1 kk őrölt kömény
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A káposztát nyolc cikkre vágjuk, és vékony szálasra szeleteljük. A céklát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.

A cukor felét karamellizáljuk, ráöntjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a káposztát és a céklát, sózzuk, ízesítjük cukorral, köménnyel, ecettel, és készre pároljuk.