Hozzávalók:
Tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt apróbb kockákra vágjuk.
Egy lábasban feltesszük megpárolni úgy, hogy 0,5 dl vizet öntünk alá, rászórjuk a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a diót is.
Fedő alatt puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a cukrokkal és a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összegyúrjuk a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát pihentethetjük egy éjszakát a hűtőben.
Másnap kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra. 10×10 cm-es négyzeteket vágunk, majd átlósan felezzük őket, így háromszögeket kapunk. A háromszögeken 0,5 cm-t szabadon hagyva, 3 bevágást ejtünk. Az első nagyobb, alatta kisebb, majd még kisebb.
A közepébe teszünk a töltelékből, és a szélesebb résznél a bal felét jobbra, majd a jobb oldalát balra hajtjuk.
2 nagy tepsit szilikonos sütőpapírral befedünk, a papucskákat rásorakoztatjuk. Nem kenjük le semmivel.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, és porcukorral szórjuk meg.
Nagyon finom omlós, porhanyós süti a végeredmény.