Gluténmentes kinder torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál liszt (mantler)
  • 8 dkg vaj
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg darált mogyoró

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag instant zselé fix.
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

2 db csokis piskóta készítése: a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, amelyhez hozzáadtuk a tojások sárgáját, és 1 evőkanál lisztet, és 4 dkg darált mogyorót. Szilikonos sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kerek sütőbe és beleöntjük a tésztát. 15 perc alatt megsül, félre tesszük és sütünk egy másikat is ugyan ilyen módszerrel.

Krém készítése: 3 dl tejszínt felverünk keményre, utána jön a zselé fix, ezután már csak habverővel hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet. Rákenjük a tortára, úgy hogy közbe a krém közé olvasztott csokoládét, teszünk, amikor már egy kicsit kihűlt. Jön a tetejére a másik tészta, és a végén bevonjuk olvasztott csokival. Isteni, és gluténmentesen is kitűnő recept. Érdemes elkészíteni, akár így akár másképpen pl.: szögletes sütőedényben.

Lisztérzékeny felnőtt gyermekem van, ezért sütök ilyeneket. De ha sima finom liszttel készítik el akkor is kiváló lesz, nem lesz változás
benne.