Hozzávalók
A krémhez:
Elkészítése:
2 db csokis piskóta készítése: a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, amelyhez hozzáadtuk a tojások sárgáját, és 1 evőkanál lisztet, és 4 dkg darált mogyorót. Szilikonos sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kerek sütőbe és beleöntjük a tésztát. 15 perc alatt megsül, félre tesszük és sütünk egy másikat is ugyan ilyen módszerrel.
Krém készítése: 3 dl tejszínt felverünk keményre, utána jön a zselé fix, ezután már csak habverővel hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet. Rákenjük a tortára, úgy hogy közbe a krém közé olvasztott csokoládét, teszünk, amikor már egy kicsit kihűlt. Jön a tetejére a másik tészta, és a végén bevonjuk olvasztott csokival. Isteni, és gluténmentesen is kitűnő recept. Érdemes elkészíteni, akár így akár másképpen pl.: szögletes sütőedényben.
Lisztérzékeny felnőtt gyermekem van, ezért sütök ilyeneket. De ha sima finom liszttel készítik el akkor is kiváló lesz, nem lesz változás
benne.