Lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg füstölt tarja
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A füstölt szalonnát felkockázzuk, és zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a kockára vágott füstölt tarját, a vöröshagymát és a feldarabolt újhagymát zöldjével együtt.

Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, megsózzuk, és fedő alatt félig megfőzzük.

Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük cukorral, beletesszük a karikára vágott kolbászt, és fedő alatt még 10 percig főzzük, majd tálaljuk.