Sajtos-kolbászos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • só (ízlés szerint)
  • 10 dkg sajt (eidami vagy trappista)
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • kb. fél szál kolbász
  • 1 púpozott ek mustár
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)

Elkészítése:

A lisztbe beletesszük a sütőport, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt, az olvasztott margarint, az őrölt köményt és az egész tojást. A végén beleöntjük a tejet, és jól összekeverjük az egészet. A kolbászt felkarikázzuk.

A muffin papírokat belehelyezzük a sütőformába, majd a masszából egy evőkanállal teszünk bele, ráhelyezünk egy kolbász karikát, ezt pedig egy újabb evőkanál masszával befedjük. Mindegyik muffin papírt így megtöltjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

Tipp:

Ebből a mennyiségből nekem 16 db muffin lett.