Sajtos kifli kefires tésztából

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 dl étolaj
  • csipet só

Kenéshez:

  • 25 dkg margarin
  • 2 tk só

Tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez a tojással, kefirrel, az olajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.

A margarint a sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk.

A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre 2 kört készítünk el, az egyiket lekenjük sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére és a széleket jól lenyomkodjuk.

Ezután a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és kifliket csavarunk fel a cikkekből.

Tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és 1 órát kelesztjük. Majd sütjük.